Як зробити живіт плоским: десять простих порад

Як зробити плаский живіт та підтримати м’язи преса в тонусі навіть тоді, коли у вас трапилася перерва в тренуваннях. Можливо, вам довелося надовго виїхати у відрядження або у відпустку, можливо, зараз просто фізично не вистачає часу на тренування в зв’язку з роботою або сімейними обставинами – причина в цьому випадку не має значення. Важливо втримати форму найменш енерговитратними способами.

Виявляється для цього цілком достатньо слідувати простим щоденним ритуалам. Звичайно, повністю виключати спорт і правильне харчування не можна, але є ще кілька причин, про які ви навіть не підозрювали. Розповімо, що робити щоб живіт був пласким, а ваша фігура радувала своєю досконалістю. Пропонуємо десятку кращих порад того, як отримати плаский живіт назавжди.

Як живіт зробити пласким: розслабтеся і не нервуйте

Пам’ятайте, ми розповідали про те, що таке кортизоловий живіт і як його позбутися? Нагадуємо, що постійний стрес може стати причиною того, що живіт не зникає, незважаючи на літри пролитого поту на тренуваннях.

Згідно досліджень Psychosomatic Medicine, в черевному жирі в чотири рази більше рецепторів кортизолу (крихітні магніти для гормону стресу) в порівнянні з підшкірним жиром (жиром, який знаходиться прямо під вашою шкірою). Це означає, що чим сильніше ви нервуєте і переживаєте, тим менше шансів побачити жадані кубики преса.

А якщо серйозно, то сильний і постійний стрес створює нам величезну кількість інших проблем, і жирок на животі – не найскладніша з них. Намагайтеся менше нервувати і займіться медитацією або спортом, а ще краще поєднайте ці заняття.

Плаский живіт: як зробити дотримуючись БЖВК 

Як би нам не хотілося, але без щоденного обліку калорій і дотримання правильного балансу плоский живіт неможливий. Недарма ж можна часто почути фразу, що прес в першу чергу твориться на кухні – для того, щоб сором’язливі кубики преса явились вашому погляду, потрібно прибрати з них шар жирку.

Діана Ліпсон-Бердж, дієтологиня в Hermosa Beach, Каліфорнія, вважає співвідношення 50:30:20 (вуглеводи, білки, жири) ідеальним для підтримки плоского живота і при цьому мати відчуття ситості протягом всього дня. Наприклад, якщо ваш базовий обмін речовин (калорії, які організм спалює щодня в стані спокою) в сумі з активними калоріями становить 1800 калорій на день, тоді згідно «чарівної пропорції» 900 калорій йде на користь корисних (складних) вуглеводів (овочі, фрукти, боби і цільне зерно), 540 калорій бере на себе білок (горіхи і пісне м’ясо) і 360 залишається жирам (оливкова олія, лосось і волоські горіхи).

Як зробити тонку талію та плаский живіт: регулярні тренування

Не обов’язково відпрацьовувати повноцінне годинне тренування, як в спортзалі. Для підтримки м’язів в тонусі буде достатньо 25 хвилин. Тільки бажано додати трохи ваги. Звичайно, для цього не потрібно тягати з собою гантелі, адже як навантажувач можна використовувати пляшки з водою: наприклад, дві по 750 мл замість гантелей або одна велика дволітрова у якості млинця. І виконувати з ними стандартні і бічні скручування.

Якщо ж у вас не вистачає часу на тренування через роботу, бажано купити додому простий набір з гантелей (одну пару з опцією регулювання ваги) і виділяти по 25 хвилин хоча б три-чотири рази на тиждень.

Як зробити плаский живіт в домашніх умовах: більше клітковини

Чи знаєте ви, що додаткових 10 г клітковини допоможе вам менше накопичувати жир в області живота. Принаймні саме такі результати дало дослідження, опубліковане в журналі Obesity.

Десять грамів – це зовсім небагато: всього лише ½ авокадо або ¾ чашки вівсянки з яблуком.

Як отримати плаский живіт: пробіотики

Пробіотики – це живі бактерії, які відіграють велику роль у нормалізації ваги. У людей з надмірною вагою і ожирінням склад кишкових бактерій відрізняється від тих, у кого вага знаходиться в межах норми. Це означає, що вони можуть впливати на збільшення ваги і його розподіл по тілу.

Регулярне вживання пробіотиків може змістити баланс в позитивний бік і знизить ризик збільшення ваги, і накопичення жиру в черевній порожнині.

читайте також

Як зробити плаский живіт після пологів: довгі прогулянки

Прогулянка – це легке кардіо. Вона допомагає підтримувати м’язи в тонусі і одночасно піднімає настрій. Особливо це стосується днів, коли у вас зовсім немає часу на тренування.

Регулярні, швидкі прогулянки ефективно скорочують загальну кількість жиру в тілі (особливо навколо середньої частини тіла). Фактично швидка ходьба протягом 30-40 хвилин (близько 7500 кроків) в день значно скоротить запаси небезпечного (вісцерального) жиру на животі, і нагородить ваші старання вирахуванням декількох сантиметрів з об’єму талії.

Не забувайте про якісний сон

Різні дослідження неодноразово доводили, що нестача сну може нагородити нас парочкою зайвих кілограмів. Для дорослих це менше п’яти годин на добу, а для дітей – менше 10 годин.

Більш того, сон повинен бути не просто довгим, але і якісним. А для цього потрібно ще й виключити чинники, що заважають: вживання на ніч алкоголю і кофеїновмісних напоїв, невідповідна і дуже щільна їжа перед сном.

Як зробити плаский живіт та прибрати боки: водний баланс

У води є цілих три способи допомогти нашому животу стати (або залишатися) плоским! По-перше, вона тимчасово збільшує швидкість метаболізму (до 100 ккал на день). По-друге, якщо ви будете пити воду перед прийомом їжі, вона дасть відчуття ситості і наповнить шлунок, а значить ви з’їсте менше калорій. І, по-третє, вода сприяє травленню, зменшує здуття і допомагає запобігати запорам. Пийте воду!

Як зменшити живіт, снідаючи правильно

Парочка яєць (в одному яйці всього 77 ккал) круто або у вигляді омлету, якщо ви стежите за кількістю споживаних калорій, збільшує ефективність дієти і допомагає позбутися більшої кількості зайвих кілограмів, ніж інші продукти для сніданків (на 65%). Плюс після такого сніданку відчуття ситості триватиме довше протягом наступних 24 годин.

Що допомагає сжигати калорії швидше: кава і зелений чай

Кава і зелений чай без цукру – часті гості багатьох дієт. Вся справа в тому, що вживання кави без цукру допомагає вам спалювати більше калорій (на 3-11%). Те ж саме стосується зеленого чаю і харчових добавок з його екстрактом (підвищує спалювання жиру на 17%). І найголовніше – вживання цих напоїв без цукру зменшує накопичення жиру саме в області живота.

Як бачите, нічого складного. Варто хоча б спробувати, правда? За допомогою цих порад реально зробити плаский живіт за місяць, а деяким це вдається навіть за тиждень.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також