5 кращих тоніків для волосся, які варто спробувати

До того як стали популярними різні сироватки та косметичні олії для волосся, більшість людей використовували незмивні тоніки. Ми говоримо не про відтінкові тоніки для фарбування волосся, а про засоби для догляду, основним завданням яких було надати локонам глянсовий блиск, оскільки раніше саме цей фактор вважався ознакою здорового волосся.

В наші дні тоніки для волосся мають більш широкий спектр дій і переваг. Вони відповідають за зволоження шкіри голови і локонів по всій довжині, нормалізацію роботи сальних залоз, зменшення посічених кінчиків, запобігання ламкості волосся і навіть допомогу в боротьбі з лупою! У цій статті з’ясуємо, що це за диво-засоби і як з ними працювати.

Що таке тонік для волосся

Тоніки для волосся (так звані фрикційні лосьйони) – це незмивний догляд, що допомагає стимулювати кровообіг у волосяних цибулинах для здорового росту волосся. Зазвичай вони містять рослинні екстракти і натуральні олії та бувають у рідкій, гелевій або напівтвердій формах. Регулярне нанесення тоніка на шкіру голови дозволяє не тільки виграти сутичку з випаданням волосся, але і зміцнити його зсередини, надати локонам свіжість, чистоту і сяйво. Тоніки для волосся також вирішують проблему сухості або, навпаки, жирності шкіри голови і волосся, зменшують їх ламкість і посічені кінчики.

Як користуватися тоніком для волосся

Тонік для волосся у вигляді спрею або лосьйону рекомендується наносити після миття на чисту шкіру голови, попередньо розтерши засіб у долонях. Кілька хвилин масажуйте шкіру голови легкими рухами, аби стимулювати кровообіг у фолікулах, а потім розподіліть засіб по всій довжині волосся. Не змивайте. Регулярність застосування – в середньому 2 рази на тиждень (проте все залежить від конкретного засобу і його призначення, тому орієнтуйтеся на рекомендації від виробника).

Кращі тоніки для волосся, які варто спробувати

Якщо ви новачок у питанні вибору тоніка для волосся і хочете дізнатися, в які б’юті-продукти найкраще інвестувати, ось п’ятірка засобів, з якими точно не прогадаєте.

Weleda, Revitalising Hair Tonic

Рослинний тонік проти випадання волосся від швейцарського бренду Weleda – натуральний зміцнювальний засіб, який покращує живлення і стимулює ріст волосся. Формулу засобу було створено ще в 20-і роки минулого століття, а сучасні вчені і розробники лише вдосконалили її. У складі олія листя розмарину, рослинні екстракти, а також комплекс ефірних олій. Об’єм 100 мл.

Kerastase, Specifique Stimuliste Nutri-Energising Daily Anti-Hairloss Spray

Миттєво освіжає, простий у використанні щоденний спрей-догляд проти випадіння волосся зміцнює волосяні волокна і живить їх від коренів до кінчиків. В разі регулярного застосування локони виглядають більш щільними і густими. Засіб також спрямовано на стимуляцію росту волосся. Об’єм 125 мл.

Shiseido, Adenovital Professional The Hair Care Advanced Scalp Essence

Есенція-активатор росту волосся від Shiseido зволожує шкіру голови, підтримуючи її здоров’я зсередини. Засіб ефективно запобігає випаданню волосся, лупі та свербінню – ви одразу помітите різницю в якості локонів і стані шкіри голови. Це безперечно один з кращих тоніків для волосся на ринку, особливо вам сподобається його приємний запах. 

Aveda, Volumizing Tonic

Рідкий тонік-спрей для створення максимального обсягу на тонкому волоссі від Aveda містить екстракт сертифікованого органічного алое й амінокислоти пшениці для додання пишності, потовщення і здорового блиску волоссю. Активні компоненти формули заповнюють «прогалини» в пошкоджених структурах кутикул й інтенсивно зволожують шкіру голови. Об’єм 100 мл.

L’Oreal Professionnel, Serioxyl Black & Full Tonic

З віком сиве та витончене волосся часто йдуть рука об руку, тому L’Oréal Professionnel розробили спеціальний тонік-сироватку, яка ефективно вирішує обидві проблеми: зменшує випадання волосся й одночасно насичує нове волосся натуральними пігментами. Засіб також надає локонам красивий природний блиск і візуально збільшує їх густоту. Об’єм 90 мл.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також