Йога від стресу та занепокоєння під час війни: 6 простих асан

Йога − це сукупність духовних, психічних і фізичних практик, спрямованих, в першу чергу, на досягнення духовного просвітлення, тобто фізичний аспект − розвиток гнучкості та підтягнутість тіла − є другорядним. Він невіддільний від першого, як і тіло невіддільне від духу, тому хороша фізична форма йде бонусом до духовного зростання.

Краса цих вправ не тільки в тому, що вони заспокоюють. Вибрані асани підходять для будь-якого рівня підготовки. Ви можете практикувати їх і не переживати, що комусь доведеться розплутувати вузол, в який ви зав’язалися.

Нахил стоячи із захопленням великих пальців ніг

Ця поза м’яко подовжує й зміцнює навіть найбільш напружені та вперті підколінні сухожилля. Якщо ви не можете дістати руками до підлоги, зігніть ноги в колінах, обхопіть руками великі пальці ніг, притисніть живіт до стегон і намагайтеся хоча б трохи випрямити ноги. Затримайтеся в цьому положенні хоча б на 30 секунд.

Протипоказання: проблеми й травми в попереку та шийному відділі хребта.

Поза метелика

Асана ідеально підходять для розкриття тазостегнових суглобів і їх розслаблення, поліпшує кровообіг в органах малого тазу та нижньої частини спини й живота, а також сприятливо впливає на стан нирок і сечостатевих органів.

Протипоказання: травми в паху та колінах. У цьому випадку її можна виконувати тільки з опорою під колінами (можна згорнути валик із ковдри або рушники).

Поза напівмосту

Заряджає енергією, омолоджує й допомагає відновленню, розтягує грудну клітину та м’яко масажує м’язи спини, зміцнюючи при цьому стегна, живіт і шию.

Протипоказання: травми шиї. В цьому випадку рекомендується виконувати цю позу винятково під чуйним керівництвом тренера.

Поза цуценя

Подовжує хребет, розкриває плечовий пояс і заспокоює свідомість.

Протипоказання: травми колін.

читайте також

Поза витягнутих рук

Залучає до роботи практично все тіло й допомагає підбадьоритися.

Протипоказання: варто бути акуратним, якщо у вас були травми шиї або проблеми з плечовим поясом.

Поза досконалого

Ця асана добре заспокоює, знімає стрес і допомагає при безсонні, вирівнює гормональний фон і покращує циркуляцію крові в нижній частині спини, оздоровлює статеві органи та органи травлення.

Протипоказання: травми коліна

Затримуватися в кожній із асан бажано хоча б на 30 секунд Якщо ж ви відчуваєте себе досить комфортно, час може бути продовжено до трьох хвилин.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також