Підготовка обличчя до макіяжу: 5 кроків, які врятують образ

Запорука успішного макіяжу – це не тільки хороший контурінг, виразні smoky eyes або ідеально намальовані стрілки. Перш за все, це правильна підготовка шкіри до нанесення декоративної косметики. Саме цей етап вирішує, як засіб «ляже» на обличчя і як довго триватиме стійкість образу. Адже навіть найкращий в світі праймер не може застрахувати вас від нерівномірного покриття і макіяжу, який «поплив», якщо до цього упустити кілька важливих правил. Нижче – б’юті-шпаргалка для тих, хто хоче знати, що наносити перед макіяжем, і виглядати бездоганно.

Крок 1: очищення

Очищення обличчя перед макіяжем – це як почистити зуби після сну. Крок, який не можна пропускати. Почніть з улюбленого гелю або молочка, щоб прибрати надлишки жиру, пил і забруднення з поверхні шкіри. Якщо ваша дерма схильна до жирності, вибирайте м’який миючий засіб, який контролює вироблення шкірного сала і делікатно відлущує (зверніть увагу на засоби з саліцилової кислотою, вона допомагає в боротьбі з жирною шкірою обличчя і висипаннями). Для сухого епідермісу найкраще підійдуть зволожуючі формули на основі гіалуронової кислоти, меду і ліпідів (жирних кислот).

Крок 2: тонізація

Наступним кроком після очищення повинен бути тонер. Він допоможе видалити будь-які залишилися забруднення з поверхні шкіри, а також заспокоїть, пом’якшить і освіжить. Косметологи рекомендують вибирати рідини без спирту, щоб не провокувати лущення і подразнення, які можуть звести всі ваші старання нанівець. В ідеалі це правило повинно діяти для всіх типів шкіри, особливо чутливої. А для сухої шкіри також важливо підбирати засоби з поживними і зволожуючими компонентами, які відновлять її водний баланс. Ви також можете спробувати тоніки на основі рожевої води, вони дають той самий ефект сяючої шкіри, про який ми всі мріємо.

Крок 3: зволоження

Наступний крок – найважливіший для фінального результату. Хороший зволожуючий крем для обличчя перед макіяжем може або врятувати, або зіпсувати всю красу. І тут також важливо правильно підібрати продукт за своїм типом шкіри. Для жирної найкраще використовувати легкі безолійні формули з кондиціонуючою дією, а сухій шкірі підійдуть більш густі, глибоко зволожуючі консистенції.

На цьому етапі також важливо не забути про сонцезахисний засіб. Можна відразу використовувати денний зволожуючий крем з SPF або нанести захист окремим шаром поверх зволожувача.

Крок 4: скраб для губ

Цей крок можна пропустити, якщо ви не збираєтеся наносити помаду, але він ніколи не буде зайвим, щоб привести свої уста в порядок. Чому важливо робити пілінг на губах? Справа в тому, що помади (особливо матові або яскравих відтінків) дуже підкреслюють будь-які тріщини, лущення і недосконалості шкіри, а скраб для губ допоможе все це прибрати. М’які ексфоліанти делікатно відлущать омертвілі клітини і подбають про стан епідермісу.

Крок 5: основа під макіяж

Останнім кроком у підготовці до макіяжу буде праймер для обличчя, який також повинен відповідати типу і потребам вашої шкіри. Наприклад, якщо на обличчі є червоні плями або висипання, зелена база добре їх перекриє. Для шкіри з нерівними, горбистими ділянками або зморшками підійде прозорий силіконовий праймер. Він заповнить тонкі лінії, розгладить поверхню шкіри і підготує її до нанесення тону. Праймер можна наносити як по всьому обличчю, так і локально на проблемні зони, а також під помаду або тіні.

Тепер, коли ви знаєте, що наносити перед макіяжем і в якій послідовності, можна переходити до тональної основі та інших пунктів вашого beauty-образу. Пам’ятайте, що чим краще ваша шкіра буде підготовлена до нанесення макіяжу, тим краще він виглядатиме і тим довше він вам прослужить.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також