Секретний інгредієнт: мигдалева олія

Мигдаль — потужне джерело вітамінів А, В, D і Е, які прискорюють відновлення клітин, жирних кислот омега 6 і 9, а також багатьох мінералів та вітамінів. Усі ці компоненти корисні як для організму загалом, так і для нашої зовнішності, саме тому в гастрономії мигдаль популярний практично у всіх формах, а в косметичній індустрії олія з цього горіха застосовується у всіх видах засобів.

«Мигдалева олія використовувалася у стародавній китайській медицині протягом століть для лікування дрібних ран та порізів, а також для запобігання утворенню рубців», — каже дерматолог Ава Шамбан, доктор медичних наук, засновниця медичного центру Skin Five by Ava MD. Лікар додає, що їй подобається те, що популярність продукту не згасає й сьогодні, його можна знайти вже у складі професійної, органічної та люксової доглядальної косметики.

Мигдалева олія: користь для шкіри

«Олія солодкого мигдалю — це справжній поклад антиоксидантів, вітамінів А й Е, калію, цинку та багатьох інших мінералів, які допомагають заспокоїти шкіру, захищають від пошкоджень УФ-випромінювання і відновлюють захисний бар’єр», — каже дерматолог Ава Шамбан і зазначає, що через це вона може використовуватися як в антивікових, так і у базових зволожувальних та протизапальних формулах. Розберімося, для чого шукати мигдалеву олію у складі косметичних засобів.

Зволожує. Головною цінністю мигдалевої олії є її потужні зволожувальні властивості. Продукт допомагає зберегти вологу в глибоких шарах шкіри на тривалий проміжок часу, вберігає від сухості, зневоднення та лущення. Плюс — олія мигдалю насичує дерму поживними компонентами та зберігає її еластичність і пружність. Саме тому її часто додають до базових кремів або сироваток.

Омолоджує. Олію солодкого мигдалю можна використовувати для відновлення пошкоджених зон шкіри й розгладження зморшок. Велика кількість вітаміну Е, що міститься в ній, нейтралізує дію вільних радикалів і виводить токсини. Завдяки цьому шкіра довше залишається пружною та має здоровий вигляд.

Загоює подразнення. Олію солодкого мигдалю можна використовувати як SOS-засіб, коли необхідно заспокоїти шкіру. Цей компонент допомагає загоїти подразнення, у тому числі використовується допоміжним компонентом під час лікування псоріазу, екземи, дерматиту та деяких форм акне. Крім того, олія солодкого мигдалю має здатність знімати свербіж та подразнення.

Укріплює. Вітамін Е, що входить до складу олії солодкого мигдалю укріплює гідроліпідну мантію шкіри та робить її менш вразливою до факторів зовнішнього впливу. У поєднанні з правильними косметичними компонентами вона також може забезпечити хороший ліфтинг-ефект.

Захищає від ультрафіолету. Олія солодкого мигдалю допомагає уникнути ознак фотостаріння завдяки великій кількості антиоксидантів у складі. Це не означає, що цей продукт може замінити вам SPF, але додавання невеликої кількості олії до сонцезахисних або ранкових зволожувальних засобів може покращити захист, а також надати обличчю здорового сяйва.

Загоює рубці. Результати клінічних досліджень доводять, що олія солодкого мигдалю запобігає виникненню рубців, а також формуванню шрамів, у тому числі після акне. Мигдалева олія має неймовірні пом’якшувальні та відновлювальні властивості, тому коли її наносять на пошкоджені ділянки, шкіра швидко регенерується.

Мигдалева олія: шкода

У використанні мигдалевої олії є лише одне застереження: попри те, що вона має легку консистенцію й швидко вбирається шкірою, доктор Ава Шамбан каже, що це не найкращий варіант для людей зі складною формою акне або кістозними утвореннями.

«Мигдалева олія не вважається комедогенною, але в окремих випадках вона може забивати пори», — пояснює Доктор Шамбан і додає, що людям з алергією на мигдаль слід уникати додавання олії з цього горіха у свою б’юті-рутину. Однак у більшості випадків мигдалева олія є безпечним та ефективним інгредієнтом для відновлення шкірного бар’єру, зволоження, живлення та захисту від подразнень.

Косметика з мигдалевою олією

Image Skincare, Vital C Hydrating Anti-aging Serum

Instytutum, Powerful Retin Oil

Caudalie, Make-up Removing Cleansing Oil

Dr. Barbara Sturm, Calming Serum

Weleda, Sensitive Care Calming Face Oil

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB

читайте також

Читайте також