«Вони замінять косметолога» й інші міфи про б’юті-гаджети

Сучасні б’юті-гаджети увірвалися до рутини краси відносно недавно. Для багатьох вони досі залишаються загадковими об’єктами, про які говорять, але не всі пробували. Пропонуємо пролити світло і відповісти на популярні питання з експертами на прикладі гаджетів шведського косметичного бренду FOREO – лідера у skin-tech.

«Гаджети замінять косметолога»

До фахівців ми звертаємося по лікарську експертизу, індивідуальний підхід і практичні навички, у тому числі навички роботи з медичними апаратами. Домашні гаджети не змагаються з косметологами, а допомагають робити їхню роботу ефективнішою. Це новий спосіб якісно апгрейдити ваш щоденний догляд.

«Безумовно, за потужністю домашні гаджети поступаються салонним. Цілком замінити процедури не вийде, але в разі регулярного тривалого використання гаджет забезпечує якісні зміни шкіри. Наприклад, мікрострумовий пристрій BEAR стане домашньою підтримкою професійних процедур і чудово працюватиме як превентивний антиейдж-інструмент самостійно», — говорить Анастасія Степанова, лікарка-дерматологиня, косметологиня клініки естетичної медицини «Медісанс» і член Європейської Асоціації Дерматовенерологів.

«Щіточки для обличчя допоможуть позбавитися акне»

Це міф. Самостійно гаджети не можуть ані спричинити висипання або акне, ані вилікувати їх. Акне – це запальний процес, який вимагає особливої ​​терапії й пошуку причин усередині організму: баланс гормонів, порушення роботи ШКТ, стреси та спадковість. І це не повний перелік.

«Варто утриматися від застосування щіток для вмивання, якщо у вас активна форма акне або порушення цілісності шкірного покриву. У такому разі щітки можуть ще більше поширити на обличчя запальні елементи або травмувати шкіру. Необхідно спочатку пройти лікування у дерматолога, і лише потім доповнити умивання спеціальними гаджетами», – пояснює Тетяна Валеріївна Аль-Сабунчі, к.м.н., лікарка-дерматологиня, косметологиня та головна лікарка клініки Tori.

Завдання щіточок – профілактика появи висипів, спричинених недостатнім очищенням, дбайливе оновлення шкіри й тонізування. Для цього сам гаджет має бути дуже гігієнічним. Згідно з коментарями фахівців з догляду за обличчям, найзручніше стежити за чистотою силіконових щіточок. Гаджети серії LUNA зроблено з гіпоалергенного силікону, цей матеріал у 35 разів гігієнічніший за нейлон, що дозволяє зробити догляд за ним простим, а використання – максимально безпечним. Звертайте увагу на оригінальність пристрою – лише сертифіковані гаджети гарантують якісний результат і безпечне використання.

читайте також

«Мікроструми – це небезпечно для здоров’я»

На це запитання відповість Аніка Сехрі, менеджерка з розвитку продукту FOREO.

«За відсутності протипоказань* BEAR можна назвати повністю безпечним пристроєм. Це єдиний у світі девайс для мікрострумової терапії, оснащений антишоковою системою. Вона сканує та вимірює стійкість шкіри до електрики й автоматично регулює інтенсивність струму», — пояснює Аніка.

Гаджети BEAR та BEAR mini офіційно сертифіковані законодавством 78 країн, де представлено бренд, а також схвалені FDA – офіційним органом контролю якості у США, як Stimulator, Transcutaneous Electrical, Aesthetic Purposes або трансдермальний електростимулятор для естетичних цілей.

Опір шкіри до електричних імпульсів залежить від її зволоженості та змінюється щодня. У системі Anti-Shock System використовуються розумні датчики, які сканують та вимірюють опір зі швидкістю 100 разів на секунду. Гаджет регулює інтенсивність струму (всього за 0,002 секунди – швидше, ніж ви встигнете моргнути), щоб виключити будь-який травматичний вплив.

*До протипоказань належать: вагітність, захворювання серцево-судинної системи, епілепсія, ГРВІ й інші захворювання, що послаблюють організм, порушення цілісності шкірних покривів: акне у важкій формі, дерматит і дерматози, опіки, келоїдні рубці, пухлинні захворювання й онкологія. Також процедури не рекомендується робити у зоні щитоподібної залози, тим більше якщо вже є якісь зміни.

Якщо у вас немає вищеперелічених протипоказань, то процедура абсолютно безпечна і безболісна, за винятком відчуття легкого поколювання.

«Гаджети «розсмокчуть» дорогі філери й ботокс»

І так, і ні. Якщо за допомогою девайсів можна було б прибрати наслідки невдалих ін’єкцій, дерматологи зраділи б. Наразі філери розщеплюють за допомогою спеціальних ін’єкцій. Водночас мікроструми підсилюють мікроциркуляцію в тканинах і можуть скорочувати ефект дії ботоксу та філера.

Відповідає головна лікарка клініки Malakhova Medical, лікарка-дерматологиня та косметологиня Олександра Малахова.

«Принцип дії ботоксу ґрунтується на блокуванні нервово-м’язового синапса. Поки один заблокований, формується інший. Відповідно, якщо мікроциркуляція активніша, цей процес форсується, таким чином скорочується ефект від ботоксу.

Філери: сам препарат біодеградований, тобто ґрунтується на гіалуроновій кислоті і здатний саморозсмоктуватися. На цей процес впливають багато факторів: температура, довкілля, масажі й апаратні процедури. Звичайно, при взаємодії з мікрострумами вони будуть розсмоктуватися швидше.

Це не заважає вам проводити процедури мікрострумів на інших зонах. Наприклад, ботокс у вас на верхній третині обличчя, а мікроструми ви робите на нижню третину. Із філерами та ж історія: у вас філери в губах, тоді ви можете робити мікроструми на шкірі обличчя, це нічому не зашкодить, але якщо у вас філери в вилицях і підборідді, то ці зони варто оминати».

«Самомасаж гаджетами травмує шкіру»

Експерти підтверджують, що для самомасажу є певні протипоказання, його не можна проводити за наявності застудних захворювань, а також при запальних реакціях на шкірі. В інших випадках самомасаж призводить до позитивних результатів за умови правильної техніки його проведення.

Головне – рухатися масажними лініями. У програмі FOREO віртуальний помічник нагадує, як вести девайс і як довго виконувати процедуру. За регулярних домашніх процедур покращується тонус м’язів і мікроциркуляція, коригується овал обличчя, зменшується вираженість мімічних зморшок, відбувається загальне омолодження тканин. Не варто забувати і про нейроседативну дію від масажу, який сприяє зниженню рівня стресу та розслабленню. Наприклад, тонізувальний мікрострумовий девайс BEAR робить процедуру ще ефективнішою завдяки впливу мікрострумів.

«Це все маркетинг. Такі самі гаджети можна знайти на маркетплейсі за 500 гривень»

Вартість гаджетів, як і будь-якої іншої техніки (фени, смартфони тощо) складається з маси складових. Розробка технології й дизайну, офіційне виробництво, якісний акумулятор, застосунок і штучний інтелект, сертифіковані матеріали, тести якості, дослідження та ручне збирання. А маркетинг? Так, у нього бренди теж інвестують – важливо розповідати про технології на широку аудиторію.

Зараз ринок справді наповнений аналогами гаджетів FOREO та інших відомих брендів. У кожному релізі ми повторюємо, що wow-результат дає комбінація високих технологій, якісних та гіпоалергенних матеріалів та регулярне використання девайсів. Тільки оригінальні гаджети гарантують якісний результат і безпечне використання.

Б’юті-девайси як інвестиція у догляд є одним з наших ключових повідомлень. Це стосується всіх лінійок, від очищення до мікрострумів. Проста математика: один гаджет за $400 за умови використання щодня протягом, наприклад, трьох років коштуватиме пів долара на день і приблизно $11 на місяць або пара капучино на кокосовому молоці.

Також усі девайси FOREO мають гарантію 2 роки: за будь-якої несправності ви можете зв’язатися зі службою підтримки, і гаджет буде замінено. Середній відсоток повернення становить 0,11% у всьому світі, що підтверджує якість і надійність пристроїв.

Є виняток: заміна неможлива, якщо несправність спричинена розбиранням девайса. Гаджет не призначений для самостійного ремонту. Силіконове покриття та якісна ізоляція входів забезпечують водонепроникність і безпеку – саме тому ви можете використовувати гаджети у ванній та очищати його під струменем води.

Підписуйтесь на наш Viber і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також

Читайте також