Як позбутися засмаги на обличчі і тілі: рецепти та лайфхаки

Сонячні ванни або променади у спекотні літні дні дарують нам блаженні миті відпочинку. Це факт. Проте інколи вони ж призводять до надмірної інсоляції та як наслідок – до почервонінь чи нерівномірного потемніння різних зон шкіри.

Нерівномірна або занадто сильна засмага може бути небезпечною не лише для нашого зовнішнього вигляду, але і для здоров’я шкіри. Гіперпігментація, надмірна сухість, лущення — це найпоширеніші, але далеко не всі побічні ефекти інсоляції. Тому засмаги краще позбуватися. Як саме? Розповідаємо нижче.

Як швидко прибрати засмагу в домашніх умовах

Як прибрати засмагу за допомогою глини

Глиняні маски для обличчя використовуються у догляді за шкірою мало не з початку зародження цивілізації і вони ідеально підходять для детоксикації, очищення, а ще освітлення шкіри. Крім того, їх протизапальні властивості допомагають мінімізувати почервоніння й запалення. Тому маска з глини допоможе дуже швидко позбутися засмаги, а ще алергічної реакції, що часто виникає після тривалого перебування на сонці.

Прибрати засмагу найкраще допоможе блакитна глина. Для того, щоб приготувати маску з неї, слід змішати чайну ложку блакитної глини з водою й розтерти до утворення консистенції сметани та нанести на шкіру. Коли склад повністю висохне, його рекомендується змити холодною водою, а потім вмитися теплою.

Як прибрати засмагу за допомогою лимонної маски

Ще один народний рецепт, який допомагає тонізувати шкіру й покращити її відтінок — маска з яєчного білка й лимонного соку. Основна речовина лимонного соку — гідрокислоти. Вони допомагають швидше позбутися мертвих клітин, стимулювати появу нових і, відповідно, освітлити шкіру. У поєднанні з лимонним білком вони також ефективно знімають запалення й більш ефективно працюють над відбіленням шкіри.

Щоб приготувати маску з білка, потрібно змішати один яєчний білок із половиною чайної ложки свіжовичавленого лимонного соку й нанести на шкіру. Після того, як маса висохне на шкірі, її потрібно легко змити теплою водою.

Як прибрати засмагу за допомогою кефіру

Натуральний кефір заслужено називають унікальним продуктом кисломолочної категорії, оскільки він має особливий склад. У продукті міститься велика кількість різних вітамінів, наприклад, вітамін А, який прискорює загоєння різних пошкоджень, а також вітамін В3, який запобігає утворенню висипань і почервонінь і підвищує рівень місцевого шкірного імунітету. У цьому продукті також міститься молочна кислота, що прекрасно освітлює шкіру. Саме тому кефір може допомогти прибрати засмагу з обличчя і тіла й позбутися дискомфорту.

Щоб прибрати засмагу в домашніх умовах, слід нанести кефір на засмаглі зони тіла товстим шаром і залишити на 20 хвилин. Після цього варто вмитися теплою водою.

Як прибрати засмагу за допомогою соди

Харчова сода — ще один засіб, який допоможе швидко позбутися засмаги. Вона допомагає збільшити синтез природного колагену в клітинах, відлущує мертві клітини й освітлює шкіру.

Для освітлення шкіри, візьміть приблизно 2 столові ложки харчової соди, змішайте з водою і зробіть густу пасту, нанесіть на шкіру, а через 15 хвилин змийте холодною водою.

Підписуйтесь на наш YouTube-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також