Як швидко відростити брови: покрокова інструкція

Густі, наповнені брови природної форми стали справжнім фетишем останніх років. Часто саме вони грають головну скрипку в б’юті-образах знаменитостей і моделей. Усі зірки, починаючи від Кари Делевінь і закінчуючи Анджеліною Джолі останнім часом говорять про те, що гель для брів часто стає їхнім єдиним косметичним засобом. Нічого дивного, адже культ природності поширюється абсолютно на всі аспекти б’юті-сфери.

Але що робити, коли ваші брови досі не можуть оговтатися від тенденції на шовкові ниточки, потрапивши до рук некомпетентного майстра, або сама природа зіграла з вами злий жарт? Розчаровуватися не варто. Можна принаймні спробувати відростити брови в домашніх умовах.

Як відростити брови в домашніх умовах після вищипування

Попереджаємо відразу, відростити брови за два дні не вийде. Секретів, які б допомогли зробити це, не знає ні редакція Beauty HUB, ні найкращі бров-майстри з Голлівуду й Парижа. Спеціалісти говорять про те, що заповнити мінілисини в бровах або повернути широку форму можна в середньому за 3–6 місяців. Саме за такий час відновлюється активність волосяних фолікулів і відростають нові волосинки. Якщо у вас і всієї вашої родини генетично рідкі брови, або дуже тонкі і світлі, на диво також сподіватися не варто. Однак зміцнити їх і трішки покращити зовнішній вигляд можна.

Перше правило, яке важливо пам’ятати під час відрощування брів не зашкодьте! Тобто на період відрощування відмовтеся від пінцета й іншого механічного впливу на брови, особливо в домашніх умовах. Ритуал хаотичного висмикування може травмувати не лише ті волосинки, які ви бажаєте видалити, але й сусідні й погіршити ситуацію. Якщо є гостра потреба в тому, щоб коригувати форму брів, доручіть цю справу професіоналу. Спеціалісти знають, як правильно вищипувати брови без травматизму.

Друге правило розкішних брів: очищення. Усі ми звикли приділяти мінімум 10 хвилин на день шкірі обличчя: очищення, відлущування мертвих клітин, зволоження. А брови під час цих ритуалів просто оминаємо й ігноруємо. Не треба так. Мертві частинки шкіри, залишки косметики — усе це забиває пори й перешкоджає виростанню волосин. Якщо хочете пришвидшити ріст волосин, добре обробляйте брови засобом для зняття макіяжу, очищайте пінкою або гелем. І, звісно, зволожуйте. Про це поговоримо далі.

Третє правило — хороший догляд. Стандартний закон: шкіра і волосини мають кращий вигляд і швидше оновлюються тоді, коли їх добре зволожують і живлять. Найкраще стимулюють ріст брів натуральні олії, такі як арганова, оливкова, рицинова, реп’яхова та мигдалева. Велика кількість корисних мікроелементів у складі рослинних засобів заряджає фолікули і стимулює оновлення. Можете обрати олію, яка вам більше до вподоби або змішати одразу декілька. Наносити їх потрібно на ніч щіточкою для брів за лінією росту волосин.

Не варто забувати і про професійні засоби. На ринку є безліч чудових варіантів сироваток для брів із тими ж натуральними оліями, пептидами та колагеном, які одночасно стимулюють ріст, потовщують та зміцнюють вії й позбавляють необхідності наносити гель чи туш. Ще одна рекомендація спеціалістів тим, хто бажає відростити красиві бровирозчісуйте та масажуйте їх. Так, саме масаж і розчісування брів стимулює кровообіг у клітинах і пришвидшує ріст волосинок.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також

Читайте також