Головні тренди осіннього макіяжу 2021

Восени цього року ситуація з макіяжем значно покращиться. У міру того, як життя поступово повертається у звичне русло, а захисна маска для обличчя залишається обов’язковим атрибутом лише в місцях великого скупчення людей, відбувається і повільне відродження помітних елементів у макіяжі.

Головною тенденцією залишиться баланс між яскравістю і мінімалістичним мейком, до якого ми звикли за час карантинів. Давайте подивимося на прикладі зірок, які тренди осіннього макіяжу 2021 правитимуть в майбутньому сезоні.

Милі kitten eyes

Макіяж очей в техніці cat eyes залишається вічною класикою, але останнім часом деякі знаменитості почали носити короткі стрілочки – такі ж ідеальні, але більш лаконічні й акуратні. Звідси і з’явився тренд на крихітні kitten eyes.

Тенденцію вже встигли приміряти на себе актриси Сідні Суїні та Зендая. Обидві зробили ставку на традиційний чорний кайял, але не варто зациклюватися тільки на базовому кольорі. Восени можна вдосталь пограти з іншими, більш цікавими кольоровими альтернативами підводки: темно-синьою, бордовою, коричневою, фіолетовою, смарагдовою або ваш варіант.

Ефект накладних вій

Так, вам не здалося. Наддовгі вії знову стали популярними, оскільки захисні маски для обличчя в розпал пандемії змістили акцент на очі. Цієї осені вони як і раніше будуть у центрі уваги, так що беріть приклад з Еддісон Рей.

У новому сезоні вії стануть ще довшими, об’ємними і профарбованими, з великою кількістю туші на верхніх і нижніх повіках. Якщо ви любитель накладних вій, сміливо діставайте їх, або ж довіртеся улюбленої туші.

Червона помада

Всілякі блиски, відтінкові бальзами, тинти –  все це залишиться надзвичайно популярним, адже кожен захоче зробити свої губи більш яскравими після довгої перерви. Але з приходом осені очікується повернення головної королеви сезону –  червоної помади. Саме час прикупити парочку нових красивих відтінків.

Глибокий бордовий, чорний винний або пильно-червоний колір передадуть теплоту осінньої пори і заслужено привернуть увагу до ваших акцентних губ. Спокусливий образ Меган Фокс, створений візажистом Патріком Та, є відмінним прикладом для натхнення.

Матові губи

Тренди осіннього макіяжу нагадують про ще одну улюблену класику: матові помади. Бархатисті текстури знову посідатимуть чільне місце в наших косметичка. Головне –  вибрати стійку формулу, яка не зрушиться з місця навіть під раптовою осінньою зливою. Що стосується відтінків, фаворитами будуть нюдові, ягідні, сливові та приглушені рожево-червоні тони, як у Бейонсе і Роузі Хантінгтон-Уайтлі.

Не варто забувати про яскраву фуксію на губах (найбільш класні варіанти шукайте в нашій добірці) і, звичайно ж, про модну цього сезону помаранчеву помаду, яка є не тільки ідеальним осіннім кольором губ, але і має чудовий вигляд у матовому фініші.

Підведені очі

Майбутній сезон можна по праву вважати зоряним часом сміливого драматичного макіяжу очей. Візажисти радять не боятися додати трохи глем-року до свого макіяжу цієї осені та пропонують зробити погляд виразнішим завдяки інтенсивній підводці. Головний ключ до успіху – добре профарбована слизова на нижній і верхній повіці.

Чорний лайнер стане в пригоді вам для створення м’яких смокі, розтушованої стрілки і недбалого макіяжу очей – все це буде як ніколи доречно. Стильний образ з модним підведенням очей показала супермодель Белла Хадід, яка об’єднала прийом з ще одним актуальним трендом майбутньої осені (тільки вже в зачісках) – зигзагоподібним проділом.

Тіні для повік осінніх відтінків

Жовті, помаранчеві, бронзові, теракотові тони в макіяжі очей – головні фаворити кожного осіннього сезону. Відповідний образ можна створити, використовуючи як тіні для повік насичених червоно-коричневих відтінків, так і внести електричний розряд за допомогою трендового неону, який знову на піку популярності.

Останній кидає сміливий виклик традиційним м’яким коричневим і приглушеним апельсиновим відтінкам тіней, тому сміливо використовуйте яскраві кольори не тільки влітку, але й восени 2021 року.

читайте також

Незвичайні стрілки

Сучасні варіації стрілок змушують нас проявляти більше креативний підхід до повсякденного макіяжу, і це не може не тішити прихильників цікавих рішень. У новому сезоні експериментуйте не тільки з котячим оком і кольором підводки, а й в принципі з формою і довжиною стрілки, при цьому робіть її максимально точною та графічною. Чіткість у цьому сезоні заохочується.

Нам подобається трюк, використаний Патріком Та для образу Джіджі Хадід: візажист виділив внутрішні куточки очей моделі за допомогою яскравих помаранчевих акцентів, які виглядають дуже по-осінньому. Ще один надійний спосіб урізноманітнити свій макіяж очей – намалювати двоколірні стрілки. Форма при цьому може бути будь-якою, комбінація відтінків і ступінь розтушовування теж на ваш смак.

Сяйлива шкіра

Тенденція росяної шкіри збереже популярність з настанням осені. Закони природи і макіяжу такі, що чим прохолоднішою стає погода, тим більш матовим стає обличчя. Але цього року ефект сяйливої зсередини шкіри не втратить актуальності незалежно від зміни сезону – з макіяжем зверху або без нього.

Результат, як у Стелли Максвелл і Карлі Клосс, забезпечить зволожувальний праймер і правильно підібрана тональна основа. Варто віддати перевагу невагомим засобам, які не забивають пори і не створюють відчуття тяжкості на шкірі. Безолійні формули ідеальні для переходу з літа на осінь, оскільки вони легко розтушовують і забезпечать необхідне зволоження – без сухості й лущення. Шкіра, що дихає, і здорове природне сяйво – ось ваш головний орієнтир.

Кольорова підводка

Тренд на використання кольорової підводки виявився настільки сильним і масовим, що, здається, забудемо ми його не скоро. Та й навіщо? Це класний спосіб внести різноманітність до своїх звичних образів і дати волю фантазії, продумуючи той чи інший образ.

Восени 2021-го робіть ставку на глибокі зелені, насичені бордові, коричневі, темно-сині й інші кольорові олівці для очей і рідкі підводки. Не бійтеся проявляти творчий підхід до яскравих рішень і дозвольте своїм очам розкритися по-справжньому.

Retro Glam

Вінтажні мотиви – ще один тренд осіннього макіяжу 2021, повз якого не можна пройти. Для повсякденного носіння старий добрий ретрогламур не дуже підходить, а ось для вечірнього виходу в світ – саме те.

Збираєтеся ви на побачення, гучну вечірку або день народження подруги, спробуйте обіграти улюблені б’юті-прийоми з минулого у власному образі. Для цього надихайтеся фотографіями красунь з 60-х і пам’ятайте, що головна «родзинка» макіяжу тієї епохи – очі. Темна підводка, що закінчується стрілкою в зовнішньому куточку ока, яскраві тіні для повік, нафарбовані вії і, можливо, ретроукладка, яка закінчить образ.

Блиск на губах

Якщо влітку багато хто з нас могли дозволити собі ходити без макіяжу, то не мати в сумочці хоча б блиску для губ – було б справжнім б’юті-злочином. Останнім часом цей косметичний засіб з новою силою завоював серця модниць (і не тільки тих, хто розділяє погляди виключно на натуральність в образі).

Будь то легкий відтінковий бальзам або суперглянцевий блиск для губ – обидва варіанти є беспрограшними фаворитами цієї осені. Поєднуйте ніжні або зовсім прозорі губи з димчастим макіяжем очей або класичними тонкими стрілками, як це робить Зендая.

Натуральні брови

Продовжуючи тему природності, не можна не згадати про брови. Саме вони відбивають цю тенденцію в макіяжі більше, ніж будь-яка інша частина обличчя. Головні brow-тренди 2021 – це все ще про натуральність форм і відтінків (сподіваємося, так буде завжди). Восени укладайте їх за допомогою стійкого прозорого гелю або спеціального мила для брів, щоб зафіксувати волоски в потрібному положенні на весь день, або ж скористайтеся процедурою ламінування для більш тривалого ефекту.

Вдалим доповненням до широких пишних брів стане ніщо інше, як яскраве вкраплення кольору у вигляді підводки для очей якогось модного відтінку. Наприклад, зеленого, як у Мелісси Баррера. Якщо ви досі не робили в своєму макіяжі нічого подібного, вважайте, що осінь – ідеальний час для цього.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також