Косметика з охолоджуючим ефектом: креми, гелі і бальзами

Охолоджуючі компоненти в косметології або древніх ритуалах краси використовуються досить давно, приблизно з кінця XIX століття, коли в Японії навчилися отримувати ментол з ефірної олії листя м’яти. Однак ці косметичні засоби застосовувалися більше в лікувальних цілях: для зняття свербіння, почервоніння або ж для лікування акне. Природно, чудо-ментол того часу мав свої недоліки, наприклад, мав летючу форму і високу концентрацію активних речовин, які викликали головний біль і почервоніння, а також «виїдали очі». У 70-х роках минулого століття хіміки дали ментолу друге життя, відкривши більше тисячі натуральних і синтетичних похідних з культовим охолоджуючим ефектом, які використовують в косметології донині.

Всі як і раніше продовжують називати компоненти з охолоджуючим ефектом – ментолом, маючи на увазі під ним цілий спектр хімічних сполук. Головними характеристиками ментолу в розрізі косметології стали: протизапальні та антисептичні властивості, стимулювання кровообігу і тонізації шкіри. Сьогодні ментол можна зустріти буквально в будь-якому б’юті-засобі й текстурі, проте досвідчені маркетологи придумали ще один нехитрий спосіб «охолодити» шкіру. Ментол рідко додають в косметику для області навколо очей, занадто тонка шкіра для такого активного компонента. Отже, охолоджуючим елементом таких продуктів став металевий або керамічний аплікатор, який в буквальному сенсі «холодить».

Редакція Beauty HUB вибрала на свій розсуд топ-5 кращих косметичних засобів з охолоджуючим ефектом і навіть віддала данину спритним маркетологам. Вибір, як завжди, за вами!

Is Clinical, Hydra-Cool Serum

Сироватка з охолоджуючим ефектом Hydra-Cool Serum призначена для зволоження і пом’якшення шкіри будь-якого типу і віку. Крім основних функцій, сироватка, що охолоджує, знімає подразнення від акне і сонячних опіків, може використовуватися чоловіками як засіб після гоління. Головними компонентами охолоджуючої сироватки стали: гіалуронова і пантотенова кислоти, ментол, центела азіатська і екстракт гриба поліпорус умбелатус, які також мають антибактеріальний та антимікробний ефект. Об’єм 30 мл, орієнтовна ціна 4880 грн.

Yves Rocher, Foot Soothing Iced Gel

Гель для ніг з охолоджуючим ефектом Foot Soothing Iced Gel – новинка цього року, знімає втому і додає свіжість ступням. Цікаво, що гель з «крижаним» ефектом після нанесення здається липким, але проходить кілька хвилин і засіб безслідно вбирається, продовжуючи працювати близько 40 хвилин. Активним інгредієнтом охолоджуючого гелю став екстракт лаванди і ментол, які в поєднанні приносять ногам заспокоєння і свіжість. Об’єм 75 мл, орієнтовна ціна 220 грн.

Dior, Cooling Hydration Sorbet Eye Gel

Охолоджуючий гель-сорбет для області навколо очей Cooling Hydration Sorbet Eye Gel створений для молодої шкіри, яка потребує зволоження і боротьби з темними колами. Особливістю охолоджуючого гелю для очей став керамічний аплікатор, яким зручно наносити засіб масажними рухами, при цьому не задіюючи пальці рук. Головними компонентами охолоджуючого сорбета стали: волошкова вода, абіссінська олія, екстракт мальви і габерлеї, які також прибирають припухлості і покращують захисні механізми шкіри. Об’єм 15 мл, орієнтовна ціна 1693 грн.

Ligne St Barth, Relaxing Body Oil

Охолоджуюча олія для тіла Relaxing Body Oil знімає напругу і гіпертонус м’язів, має моделюючий ефект і підвищує дієвість фітнес-тренувань. Примітно, що охолоджуючу олію можна використовувати не тільки під час масажу, але і додавати в ванну як ефективний засіб проти стресу і дратівливості. Активними інгредієнтами охолоджуючої олії стали: камфора, ментол і олія насіння соняшнику, які покращують кровообіг і працюють як ароматерапія. Об’єм 125 мл, орієнтовна ціна 1750 грн.

Algotherm, Algomask Fresh Vitamin Mask

Маска для обличчя з охолоджуючим ефектом Algomask Fresh Vitamin Mask має омолоджуючий ефект, знімає видимі ознаки втоми і насичує шкіру вітамінами. Засіб підходить для всіх типів шкіри і вікових груп, має текстуру бальзаму і може бути використаний кілька разів на тиждень. Головними компонентами охолоджуючої маски стали: водорості Alaria Esculenta і Dictyopteris Membranacea, вітамін C, похідне ментолу, які також надають шкірі обличчя здорове сяйво. Об’єм 50 мл, орієнтовна ціна 755 грн.

Підписуйтесь на наш YouTube-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також