Ретроградні планети в липні-серпні 2024 року: в чому небезпека і як пережити

У липні-серпні 2024 року ретроградними будуть одразу чотири планети. І якщо Уран почав зворотний рух ще навесні, то Сатурн і Нептун тільки входять у періоди своєї ретроградності. В останній місяць літа на нас чекає важливе випробування – ретроградний Меркурій. Коли слід бути особливо уважними влітку – розповімо у нашому матеріалі.

Ретроградність планет – це ні що інше, як оптична ілюзія, коли здається, що небесне тіло рухається небом не як звичайно, а в зворотному напрямку. Такому явищу є наукове пояснення: у Сонячній системі в орбіти Землі та інших планет різна швидкість, тому іноді створюється враження, що вони ніби рухаються назад. Фактично планети не змінюють напрямок свого руху навколо Сонця.

Кожна планета має свій цикл ретроградного руху, перші стають ретроградними кілька разів на рік, інші один, але триває цей період кілька місяців. Трапляється так, що за цілий календарний рік планета може не бути ретроградною. Наприклад, так сталося із Венерою у 2024 році.

В астрології ретроградний рух планет вважається значною подією. Особливо цьому факту приділяється особлива увага під час розрахунку натальної карти. Періоди зворотного руху можуть впливати на астрологічні інтерпретації та сприйняття планетарних впливів у різних культурах. На думку астрологів, ретроградність планет може впливати на земні події як позитивно, так і негативно. Ретроградні фази планет вважаються періодами, коли енергія планети спрямована всередину, що може призводити до посилення певних рис та аспектів, пов’язаних із цією планетою.

Ретроградний Меркурій: коли станеться влітку 2024 року

(з 5 по 29 серпня 2024 року)

Меркурій буває досить часто ретроградним, наприклад, цього року тричі. Це пояснюється тим, що Меркурій – планета з маленькою орбітою. Перший період ретроградного Меркурія в 2024 році був у квітні, і ось планета почне зворотний рух вже 5 серпня і триватиме до 29 серпня 2024 року.

Період ретроградного Меркурія астрологи вважають найнебезпечнішим, це час підвищеної уважності та обережності. Планета пов’язана з умінням висловлювати свої думки, ідеї та почуття, відповідає за здатність до аналізу, логіки, абстрактного мислення та навчання, впливає і на фінансову сферу життя. Під час ретроградності Меркурія можуть виникати проблеми у комунікаціях, труднощі у плануванні та організації, фінансові помилки, проблеми у подорожах та багато іншого. Астрологи радять завершити важливі справи до початку ретроградного періоду, уникати ризикованих фінансових операцій, укладання угод з нерухомості й авто, а також далеких подорожей, перевіряти інформацію, бути терплячими, підготувати запасний план.

Ретроградний Сатурн у липні-серпні 2024 року

(з 29 червня до 15 листопада 2024 року)

Ретроградний Сатурн в астрології вважається періодом перегляду, переоцінки та терплячості. Астрологи рекомендують переглянути свої плани, зобов’язання, обмеження та відповідальність. Ви будете краще розуміти, чого прагнути як у професійному, так і в особистому житті. Це час для самоаналізу, усвідомлення помилок та отримання уроків, оцінки того, наскільки поточний курс життя відповідає внутрішнім бажанням та цінностям. Нерідко під час ретроградності Сатурна виходять назовні проблеми, які були приховані або недооцінені раніше, і необхідно знайти правильний вихід із ситуації. Ретроградний Сатурн дещо гальмує фінансовий розвиток, тому варто підготувати «подушку» або шукати додаткові джерела заробітку. Важливо бути готовим до того, що справи будуть просуватися повільніше, ніж очікувалося.

Коли буде ретроградним Нептун: прогноз

(з 2 липня до 7 грудня 2024 року)

Нептун – дуже повільна планета, і період його ретроградності триває 160 днів. Відповідно, планета буває ретроградною раз на 18 місяців.

Нептун асоціюється з інтуїцією, мріями, ілюзіями, духовністю і творчістю. Ретроградний Нептун може зробити нас більш схильними до обману та ілюзій, вам складно розрізнити, що є правдою, а що вигадкою. Це може вплинути на прийняття рішень і сприйняття реальності. Під час ретроградності Нептуна посилюється емоційна вразливість, роблячи нас більш чутливими до стресу та негативних емоцій. Раптом може виникнути бажання уникнути реальності, відчуваються труднощі з розстановкою пріоритетів. При цьому ускладнюються і питання, пов’язані з духовністю, вірою та релігією. У цьому положенні планета також здатна створювати досить позитивний настрій, що сприятиме продуктивності життя. У цей час мрії можуть втілитись у реальність, а людина набуває свободи, адже у неї з’являється шанс глибоко вивчити свій внутрішній світ. Як ніколи яскраво проявляється підсвідомість. Ретроградний Нептун стимулює творчість і натхнення у мистецтві.

Період ретроградності Плутона влітку 2024 року

(з 2 травня до 12 жовтня 2024 року)

Ретроградний Плутон часто асоціюється із внутрішніми процесами, переосмисленням та переглядом колишніх підходів, трансформацією, владою та контролем. У ці фази люди можуть відчувати сильну потребу в змінах, приховані або пригнічені проблеми випливають на поверхню, вимагаючи рішення. Особливо актуальними стають теми, пов’язані з контролем та маніпуляціями. Це може виявлятись як на особистому рівні (внутрішні конфлікти, боротьба з власними страхами та бажаннями), так і у зовнішніх обставинах (конфлікти з іншими людьми, проблеми на роботі). Ретроградний Плутон активує глибинні психологічні процеси, призводячи до необхідності перегляду та опрацювання старих травм, страхів і негативних установок. Період ретроградності Плутона – завжди кризовий і болісний, але якщо його пройти правильно, ви відчуєте значні зміни у своєму житті.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також