Догляд за волоссям восени: поради експертки

Hair

Восени волосся потребує додаткової уваги, адже в цей період, за словами експертки, все більше людей звертаються з проблемами випадіння волосся та загострення шкірних дерматозів. Тому ми дізнались, яким має бути догляд у цей період, щоб зберегти красу та здоровий вигляд вашої зачіски.

Не секрет, що зміна температури й сезону негативно впливає на наше волосся. Чому так відбувається, розповідає Юлія Седлецька.

Julia

Юлія Седлецька, реабілітолог-трихолог волосистої частини шкіри голови та стрижня волосся, провідний фахівець компанії Orising

«Коли настають холоди, волосся та шкіра голови можуть одразу реагувати. Шкіра, яка страждає дерматозами (наприклад, себорейний дерматит чи псоріаз), одразу реагує загостренням. У людей падає рівень вітаміну D, хочеться додати до раціону чогось солоденького та мучного. Це все і є причиною негативних змін».

Також Юлія наголошує, що волосся може ставати більш пористим та неслухняним. Це повʼязано зі зміною температури, рівнем вологості й холодним вітром на вулиці. А у приміщенні навпаки – повітря  стає сухішим і теплішим. Міжкутикулярний простір стрижня волосся одразу реагує на це втратою ліпідів, що відповідають за його здоровʼя.

Hair

Яким має бути догляд за волоссям восени?

«Є така думка, що зволожувати волосся в холодну пору не корисно. Я з цим не погоджуюсь», – зазначає Юлія Седлецька.

Експертка радить використовувати зволожувальні спреї, маски, сироватки. Але на вулиці треба ховати волосся під верхній одяг, щоб уникати перепадів температури. 

Hair

Instagram

Домашній догляд за волоссям

Догляд за волоссям восени, на думку Юлії, має передбачати зволожувальні низькомолекулярні маски, які бажано робити раз на тиждень. Після нанесення засобу на волосся зверху необхідно одягнути капелюшок і тримати маску від 15 хвилин до двох годин, періодично нагріваючи феном. 

Потім важливо нанести бальзам чи кондиціонер. Після миття волосся також варто використовувати бальзам. 

«Також я раджу проходити двомісячний курс препаратів проти випадіння та профілактичний курс із шести процедур проти випадіння від трихологічних брендів Orising та Eliokap», – говорить Юлія Седлецька.

Hair

Вітаміни

Експертка радить пропити профілактичну дозу вітаміну D (1000-2000 ng/ml) та вітаміну С ліпосомальної форми (500-1000 mg), які сприятимуть зміцненню й відновленню волосся.

Hair

Фото: Pexels

Підписуйтесь на нашу сторінку в Instagram та не пропускайте найкорисніші матеріали на Beauty HUB!

читайте також