Знахідка тижня: книга «Нічне кіно» Маріши Пессл

Знахідка тижня книга

У рубриці «Знахідка тижня» арт-директорка Beauty HUB Ганна Сафонова розповідає про книгу, на яку варто звернути увагу осіннього сезону.

Коли літо змінюється осінню, ми не тільки дістаємо светри, замовляємо гарбузовий лате в кав’ярнях і спостерігаємо золотий декаданс природи, а й перечитуємо улюблені книги, атмосфера яких не корелює з ясним сонячним днем.

читайте також

Один із таких прикладів для мене – книга «Нічне кіно» Маріші Пессл, унікальний трилер із заплетеним і похмурим сюжетом, що досліджує темний бік людської природи.

Події, як і належить, починаються дощової жовтневої ночі, коли тіло Олександри знаходять на закинутому складі в Манхеттені… Вона дочка культового режисера Станіслава Кордови, який уже понад 30 років не з’являється на публіці, а його неоднозначні, оточені міфами та чутками стрічки можна побачити лише у межах підпільних показів, відомих як «нічне кіно». І це не перший трагічний випадок у родині режисера.

Головний герой, журналіст Скотт Макгрет, хоче розібратися в цьому і викрити Кордову, який уже багато років є для нього ворогом через давню історію, яка коштувала Скотту кар’єри та сім’ї. Героєм рухають прагнення до істини й почуття помсти, і нам як читачам належить поринути у похмурий світ нуару, де секрети заховані в тіні, на межі між реальністю та ілюзією стерті. Немає нічого кращого, ніж одним жовтневим вечором відкрити цей добре написаний трилер і з’ясувати, чи вдасться головному герою зберегти головне – власний розум.

Книга унікальна ще й тим, що протягом усієї історії на нас чекає не лише текст, а справжній детективний слід: на сторінках використовуються скриншоти листування, фотографії, обкладинки журналів, приклади статей та повідомлень з форумів. Виглядає, як чудовий спосіб насолодитися восени!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також