«Подивись на груди!»: в Україні запустили проєкт про важливість діагностики грудей

В Україні та світі жовтень – місяць обізнаності про рак молочної залози. Про важливість діагностики молочних залоз вирішили нагадати бренд жіночої білизни U-R-SO та художниця Ірина Максимова. Вони запустили спільний проєкт «Подивись на груди!»

Протягом місяця художниця Ірина Максимова робила замальовки оголених грудей відомих особистостей. Їй позували блогерка та співзасновниця мережі салонів краси Сабіна Мусіна, менеджерка проєктів і засновниця громадської організації «Агенти крові» Олена Балбек, журналістка й ведуча Юлія Тимошенко, культурна блогерка й поетка Софія Безверха, танцівниця та блогерка Марія Кутишенко (Mamasita), співзасновниця та ведуча шоу «ебаут» Катерина Мотрич, ретушерка й волонтерка Дарія Червона, письменниця та редакторка Ірина Виговська й режисерка і сценаристка Анна Бурячкова. На малювання кожної моделі було виділено пів години саме стільки триває огляд у мамолога. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от U-R-SO | you are so (@urso_intimates)

На основі малюнків випустили листівки, плакати, сумки-шопери від бренду  U-R-SO. В такий спосіб U-R-S-O показує не лише різноманітність і красу жіночого тіла, а й заохочує українок приділити увагу своєму здоров’ю, а саме робити самообстеження молочних залоз та записатися на огляд до мамолога. Учасниці акції також розказали про те, як піклуються про свої груди, чи роблять регулярне самообстеження, поділилися досвідом відвідування мамолога. Відповіді було перетворено на мініфільм, який можна переглянути у соцмережах. 

Придбати благодійний мерч можна на сайті U-R-S-O або в фірмових офлайн-магазинах: U-R-S-O, GxBar Big, GxBar Special, GxBar Easy, GxBar Babe, GxBar Brave та студії «Стан». Усі кошти від продажу речей благодійного дропу буде направлено до фонду Inspiration Family, що збирає 2,5 мільйона гривень на закупівлю ліків для жінок із метастатичним раком молочної залози.

Раніше ми писали про міжнародний благодійний забіг Race for the Cure на підтримку жінок з раком молочної залози, під час якого вдалося зібрати 12 237 євро (понад 560 тисяч гривень). Ще раніше бренд MustHave у колаборації з громадськими організаціями випустив дроп Be Your First Priority на підтримку жінок, які борються з раком грудей. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от U-R-SO | you are so (@urso_intimates)

За статистикою, кожна восьма жінка в Україні стикається з таким захворюванням. З лютого 2022 року проблем в онкохворих побільшало, адже за час повномасштабного вторгнення російська армія зруйнувала сотні медичних закладів. Сьогодні багато хто з онкозахворюваннями немає ані де лікуватися, ані достатньої кількості ліків. Допомагають українцям різні благодійні фонди та організації.

Підписуйтесь на наш профіль у Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також