Як наносити тональний крем, щоб не підкреслити лущення

  • Self-love: celebrate yourself

  • Це з любові

  • HOW TO BEAUTY

    HOW TO BEAUTY

  • Адвент-календар 2021

  • Листи Діду Морозу 2021

Вирішуємо найпоширенішу проблему зими – як накладати тон, якщо шкіра лущиться.

Лущення – не перешкода для ідеально рівного тону. Але лише в тому випадку, якщо ви знаєте, як правильно наносити тональний крем на шкіру, що лущиться. Ось кілька простих правил, дотримуючись яких, у вас вийде ідеально рівний тон і рельєф обличчя без видимих ознак лущення, навіть якщо такі присутні.

Добре очистіть обличчя

Використовуйте очищувальні відлущувальні гелі, щоб прибрати пластівці з обличчя, а потім ретельно зволожуйте шкіру. Звертаємо увагу, що ретельно зовсім не означає, що потрібно всі 30 мл крему розмазати по шкірі товстим шаром – це тільки зіпсує ситуацію. Якщо ви нанесли дуже багато крему або зволожувальної бази під макіяж, тональний крем буде скачуватися, так що ви погіршите стан речей. Краще нанести шар зволожувального крему, почекати 5-10 хвилин, а потім промокнути залишки засобу сухою серветкою.

Використовуючи праймери, читайте склад

Іноді тональний крем не відразу підкреслює лущення, але воно може проявитися тільки через кілька годин після нанесення макіяжу – праймер допомагає попередити це небажане явище.

Якщо ви наносите тональний крем на праймери, то звертайте увагу на склад бази. Праймер не повинен містити спирт, інакше він впродовж дня ще більше висушить шкіру і збільшить кількість лущення. Крім того, праймери зі спиртом можуть привести до того, що тональні засоби будуть окислюватися, тобто жовтіти протягом дня. В ідеалі в складі бази під макіяж повинна бути гіалуронова кислота, вона зволожить шкіру і відразу ж згладить лущення.

При нанесенні бази на шкіру з лущенням діє те ж правило, що і з кремом і тоном – чим менше, тим краще. Нанесіть трохи засобу на долоні і легкими рухами вдавлюйте його в шкіру. Не розтирайте – це підкреслить текстуру. Потім можна пройтися пензлем, щоб прибрати залишки засобу. Тільки не махайте пензлем по обличчю, а притискайте щетину, як ніби вбиваєте засіб в шкіру.

Використовуйте вологий спонж

Як би ви не любили пензлі для макіяжу обличчя, при лущенні вони тільки зіпсують всю картину. Замість цього краще всього використовувати вологий спонж. Він тонко і швидко розподілить засіб, не залишивши непофарбованих ділянок. Акуратно переносьте тональний крем з тильного боку долоні на обличчя поплескувальними рухами. Намагайтеся «притискати» лущення, як ніби приклеюєте шматочки шкіри назад до обличчя. Так у вас вийде рівний тон і красивий рельєф без лущення.

Как нанести тональный крем, если кожа шелушится

читайте також

Не використовуйте пудру

Якою б не була спокуса запудрити все обличчя, робити цього не варто. Пудра підкреслить все, що ви хотіли приховати тональним кремом. Щоб прибрати надлишок блиску і зафіксувати тон на весь день, використовуйте спрей-фіксатор для макіяжу. Крім того, що він невагомим серпанком ляже на обличчя, ти не обтяжиш ним макіяж, навпаки, шкіра буде виглядати досконалою і при цьому натуральної, без ефекту маски. Ще один плюс спреїв-фіксаторів – вони допомагають відновити макіяж, і для цього не потрібно з собою носити арсенал пензлів.

Перевіряйте склад своїх тональних засобів

Вивчіть склад свого тонального крему: лущення іноді можуть викликати такі інгредієнти, як спирт або тальк – вони ідеальні для надання матовості, але абсолютно не підходять при лущенні. Тональні продукти потрібно вибирати із зволожуючими компонентами (гіалуронова кислота, вітаміни, пептиди, кераміди і антиоксиданти).

Підписуйтесь на наш YouTube-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також