Кавітація: що це за процедура і для чого потрібна

  • Self-love: celebrate yourself

  • Це з любові

  • HOW TO BEAUTY

    HOW TO BEAUTY

  • Адвент-календар 2021

  • Листи Діду Морозу 2021

З початком сезону відкритих суконь і походів на пляж гостро постало питання корекції фігури. Редакція Beauty HUB довідалася про метод, який ефективно допомагає прибрати зайві сантиметри, – кавітацію.

Ми звикли, що боротьба за ідеальну форму тіла – це завжди тривалий процес із кардинальною зміною харчових звичок, фізичними навантаженнями, а в особливих випадках навіть операційним столом з подальшою реабілітацією. Але в наш час цей процес можна прискорити за допомогою інноваційних процедур. Найпопулярніша на сьогодні – кавітація.

Кавітація являє собою комплекс процедур, спрямованих на руйнування жирових клітин без болю і хірургічного втручання. Цей метод також називають безопераційною ліпосакцією, оскільки за ефективністю він дає приблизно такий само результат – за короткий час сприяє значній втраті жирових відкладень у проблемних зонах. Додатковий плюс: після кавітації на тілі не залишається слідів і шрамів, а також поліпшується стан самої шкіри. Практично магія, чи не так? Давай з’ясуємо докладніше, в чому ж секрет.

Як працює кавітація?

Сеанси кавітації виконуються точково в місцях надмірних жирових відкладень під шкірою за допомогою ультразвукового апарату. Ультразвук впливає на жирову тканину і створює усередині неї повітряні бульбашки. Коли бульбашки надуваються до критичного розміру, вони лопаються й ушкоджують мембрани клітин, в яких найбільше жиру. Потім починають відбуватися метаболічні процеси, і жир виводиться природним шляхом. Апарат для кавітації крім ультразвуку може мати також вакуум. Вакуумна кавітація – це мікс кавітаційної терапії та лімфодренажу. Разом вони діють так, що ліполіз жирових клітин прискорюється в кілька разів і продукти розпаду теж виводяться швидше.

Кавітацію бажано робити тільки після консультації з лікарем, оскільки підходить вона далеко не всім. Подібно ліпосакції, цю терапію призначають тільки тим, у кого є безумовно велика стійка кількість жирових відкладень в організмі з яскраво вираженими проблемними зонами. Курс процедур призначається фахівцями індивідуально, він може тривати від 6 до 12 тижнів – по одному сеансу на тиждень. Один курс кавітації має бути спрямовано тільки на одну ділянку тіла, а якщо проблемних зон кілька – наприклад, стегна, живіт і боки, то їх необхідно опрацьовувати по черзі.

читайте також

Кавитация: что это за процедура и для чего нужна

Людям з невеликою кількістю жирових відкладень кавітація протипоказана, оскільки вона може завдати шкоди організму. Також кавітація несумісна з кардіостимуляторами, варикозом, вагітністю, ендопротезами, онкозахворюваннями, хворобами серця і пошкодженнями шкіри.

Який ефект можна отримати від процедури?

Кавітацію найчастіше рекомендують тим, у кого жирові відкладення комбінуються з такими проблемами шкіри, як яскраво виражений целюліт, наявність жировиків різного походження або побічні ефекти після хірургічного видалення жиру. Точний результат, такий як параметри після курсу процедур або втрату ваги в кілограмах, спрогнозувати складно, оскільки кожен організм реагує на терапію індивідуально. Але за спостереженнями лікарів, за одну процедуру зазвичай «зникає» до 15 куб. см жиру – це 3-4 см в талії. Отже, за курс можна скинути до 50 см в талії або стегнах.

Важливий нюанс: аби зберегти ефект курсу кавітації, потрібно взяти за звичку випивати багато води протягом дня і дотримуватися здорового раціону харчування. Також бажано додати до свого розкладу кардіонавантаження, щоб уникати повторного накопичення жиру в проблемних місцях.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також