Топ-5 вправ для укріплення м‘язів шиї і покращення постави

  • Self-love: celebrate yourself

  • Це з любові

  • HOW TO BEAUTY

    HOW TO BEAUTY

  • Адвент-календар 2021

  • Листи Діду Морозу 2021

Топ-5 вправ для укріплення м‘язів шиї і покращення постави

Правильна постава — один із трьох китів, на яких тримається здоров’я всього тіла і молодість обличчя. Тому пропонуємо дізнатися, які вправи потрібно робити, щоб прокачати м’язи шиї і перестати сутулитися.

Неправильна постава може спричинити головні та спинні болі, порушення кровообігу, зменшення об’єму легень і проблеми з іншими внутрішніми органами, а також розвиток багатьох хвороб, які можуть перерости у хронічні. З погляду естетики постава також має велике значення. Неправильне положення шийного відділу хребта часто спричиняє передчасні вікові зміни на шкірі обличчя і появу «кілець Венери» (великих зморшок на шиї).

Для поліпшення постави потрібно сфокусуватися на зміцненні м’язів спини, м’язів живота й попереку, особливо шиї. Про комплекс вправ для укріплення м’язів спини ми вже розповідали, тому сфокусуймося на гімнастиці для шиї.

Топ-5 вправ для укріплення м‘язів шиї і покращення постави

«Глибокі розгиначі шиї — група м’язів, які працюють над стабілізацією шиї і природним чином забезпечують гарну поставу», — говорить Сандра Гейл Фрейна, фізіотерапевт з Hudson PT. 

Для того, аби укріпити м’язи шиї, зовсім не обов’язково відвідувати  спортзал. Більшість вправ, які допомагають покращити поставу, можна робити в перервах між роботою просто на робочому місці.  Ми впевнені, ви про більшість із них точно чули. Пригадаймо правильну техніку й послідовність виконання.

Комплекс вправ для укріплення м’язів шиї

Усі ці вправи можна виконувати щодня, наприклад, вранці перед роботою, щоб тонізувати м’язи. Кожну вправу можна повторювати по 10–15 разів.

Виконуючи вправи для шиї, головне не квапитися і кожен рух виконувати плавно. Інакше можна пошкодити м’язи!

Топ-5 вправ для укріплення м‘язів шиї і покращення постави

Нахили вперед і назад

Цю вправу можна виконувати у будь-якому положенні: стоячи чи сидячи за столом. Необхідно голову плавно опустити вниз так, щоб підборіддям торкнутися грудної клітки. У такому положенні голову необхідно зафіксувати на 10 секунд, а потім розслабити і плавно підняти вгору. Після цього потрібно нахилити голову назад, намагаючись потилицею торкнутися плечей. Аналогічно зафіксувати тіло в такому положенні на 10 секунд.

Нахили вбік

Для виконання цієї вправи необхідно сісти на стілець, випрямити плечі і взятися правою рукою за сидіння. Голову поверніть вліво так, ніби намагаєтесь вухом дістати до плеча. Не відкидайте голову назад і не нахиляйтеся вниз. Зафіксуйте голову так на 20 секунд, після чого поверніть її у вихідне положення. Візьміться за сидіння стільця лівою рукою, і зробіть аналогічний нахил голови в протилежний бік.

Нахили по діагоналі

Вправа передбачає сидіння на стільці. Сівши прямо і випрямивши плечі, необхідно взятися правою рукою за сидіння. Підборіддям тягніться до лівої пахви, поки не відчуєте легкого розтягування м’язів. Зафіксуйте голову в такому положенні на 20 секунд, а потім розслабте й поверніть у вихідне положення. Повторіть вправу в протилежний бік.

Топ-5 вправ для укріплення м‘язів шиї і покращення постави

Жим з опором

Сядьте прямо, дивіться вперед. Притисніть долонею лоб так сильно, як тільки можете. Голова автоматично почне чинити опір, і м’язи шиї напружаться. Постарайтесь тримати долоню на лобі впродовж 10–15 секунд, потім розслабте м’язи. Після цього притисніть долонею потилицю.

Підйом грудей

Для того, щоб почати виконувати цю вправу, потрібно сісти рівно і глибоко вдихнути. Під час вдиху потрібно постаратися набрати в легені якомога більше повітря, подати грудну клітку вперед і затамувати подих на кілька секунд. Під час видиху подайте грудну клітку назад і поверніться і звичне положення.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також