Ефірна олія лаванди для обличчя: користь і способи застосування

  • Пептиди

    Пептиди

  • Біохакінг шкіри

    Біохакінг шкіри

  • Halloween

  • Рожевий жовтень

  • Барберінг

Ефірна олія лаванди для обличчя

Ефірна олія лаванди роками використовується у професійній косметології завдяки своєму багатому складу. З’ясовуємо, які корисні властивості має ефірна олія лаванди і як правильно її використовувати.

Лаванда – це щось більше, ніж просто красива квітка із заспокійливим запахом. Ефірна олія цієї рослини вже роками використовується в різних сферах і найбільше визнання набула власне в косметології.

Користь ефірної олії лаванди для шкіри обличчя

Найбільша цінність лавандової ефірної олії полягає в тому, що вона захищає шкіру від негативного впливу вільних радикалів та UV-випромінювання, запобігаючи руйнуванню імунної системи шкіри. У цій речовині міститься велика кількість потужних антиоксидантів, які виводять токсини та шкідливі речовини із клітин шкіри, попереджаючи велику кількість шкірних захворювань.

Лавандова олія діє як заспокійливий засіб у всіх напрямах. Її аромат допомагає позбутися тривоги та стресу, а наявні речовини у складі – заспокоїти шкіру: зменшити почервоніння, нормалізувати виділення шкірного жиру та вилікувати запалення. До речі, протизапальні, загоювальні та антибактеріальні властивості лаванди роблять її універсальним солдатом у лікуванні чи не всіх проблем шкіри – від точкових висипів до виведення інфекцій та лікування акне, але це вже, звичайно, за чітких рекомендацій фахівця.

Дерматологічні дослідження показують, що ефірна олія лаванди сприяє відновленню клітин шкіри, стимулюючи зростання тканин. Таким чином, вона має здатність лікувати рубці постакне або шрами від механічних пошкоджень на шкірі (саме так косметологи називають вичавлені прищі). Здатність до регенерації також відносить ефірну олію до категорії природних антивікових засобів.

Ефірна олія лаванди для обличчя

Побічні ефекти ефірної олії лаванди

Всі види ефірних олій – це максимально концентровані продукти із приємним, але досить різким запахом. Ефірна олія лаванди – не виняток. Через ці особливості вона може спричинити контактну алергію при нанесенні великої кількості на шкіру. Отже, розпочинати знайомство з лавандовою олією необхідно поступово: спочатку провести алерген-тест на зап’ястку. У разі, якщо на шкірі не виникне жодних алергічних реакцій, можна почати точково наносити мінімальну кількість продукту на обличчя. Починати варто буквально з однієї краплі, а далі за необхідності збільшувати дозування.

Висока концентрованість ефірної олії лаванди ставить під сумнів її використання у зоні навколо очей. Щоб уникнути почервоніння й алергічних реакцій, лавандову олію там краще не наносити.

Як використовувати ефірну олію лаванди для обличчя

На думку фахівців, ефективний спосіб використання ефірної олії лаванди – точкове нанесення на проблемні ділянки шкіри. Наприклад, увечері її можна нанести на висипання або забиту пору, щоб наступного ранку прокинутися вже з чистим обличчям. За такою ж схемою можна працювати з мімічними зморшками, однак у цьому випадку потрібно буде запастися терпінням.

Лавандова олія є некомедогенною, тому її можна використовувати на постійній основі. Як і всі інші ефірні олії, лавандову можна змішувати практично з усіма зволожувальними й тонізувальними засобами. Її можна додавати у флакон з тоніком для обличчя, щоб заспокоїти та покращити тон шкіри, а у випадку з кремами – міксувати безпосередньо перед нанесенням.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також